sobota 26. září 2015

Trip to Dublin: 03. Creating a Custom Travel Map.

Plánovaní naší cesty je v plném proudu. S každým dalším dnem se těšíme víc a víc. Říjen bychom nejraději přeskočily. Už aby byl listopad. A devatenáctého. A my byly na cestě!

Objevila jsem na internetu úžasnou věc. Přesněji tedy na Googlu. Ten celkem nedávno vylepšil své mapy o funkci Moje mapy, díky které si můžete super jednoduše a rychle vytvořit vlastní mapu, vyznačit na ní místa, kam se chcete podívat, přidat fotky, poznámky... Prostě všechno, co by se vám mohlo při vaší cestě hodit.
Jsem z toho nadšená. Nevím, jak jsem bez toho do teď mohla přežít.
Pokusím se vám trochu vysvětlit jak na to, i když si myslím, že je to tak jednoduché, že byste to zvládli bez jakékoli pomoci.


Tady: https://www.google.com/maps/d/u/0/?pli=1 kliknete na Vytvořit novou mapu. (Nezapomeňte si ověřit, že jste přihlášeni do svého Google účtu.)
A můžete začít tvořit.



Kliknutím na Mapa bez názvu můžete svou mapu přejmenovat a přidat k ní popis.


Pomocí klasického vyhledávače, pak jednoduše na mapu přidáváte místa.


Ke každému místu můžete pak vybrat ikonku (a že je z čeho vybírat! *cute*), nebo jen změnit její barvu.




Přidávaní obrázků k ikonkám je také hrozně jednoduché! Stačí kliknout na ikonku fotoaparátu v pravém dolním rohu a pak pomocí Google vyhledávače najít příslušný obrázek.




A přidáváte, a hledáte, a spojujete, upravujete... A během chvilky máte hotovo.



Naleznete tam také funkce jako Přidat trasu nebo Měření vzdáleností a ploch. Přidat trasu je užitečná funkce. Můžete volit ze tří možností (tři druhů dopravy): autem, na kole, pěšky.

A nezapomeňte, že ke svým mapám se snadno připojíte i na svém mobilu. Ať už klasicky přes internet a Google mapy, nebo pomocí speciální aplikace Moje mapy, kterou najdete ke stažení na Google Play.


Jestli se také chystáte do Dublinu, určitě koukněte TADY na naši mapu.


Zase se brzy ozvu.
xx

Žádné komentáře :

Okomentovat